Σελίδες στα Ελληνικά Pages in English
Γρήγορη Mετάβαση σε :
Αναζήτηση Βιβλιογραφίας στις Ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες Αναζήτηση ηλεκτρονικών πηγών στις Ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες  Αναζήτηση Υλικού (Βιβλία, Περιοδικά κτλ) στην Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Κρήτης

Δυνατότητα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης από οπουδήποτε στον κόσμο με χρήση VPN σύνδεσης.


kallipos

ΕΠΕΑΕΚ

Πρόσβαση σε CD

Η πρόσβασή σας σε CD της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Κρήτης μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του λογισμικού VDN (Virtual Drive Network), μέσω του εσωτερικού δικτύου (intranet) του ιδρύματος.

Κατηγορίες CD

Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Κρήτης διαθέτει CD που ανήκουν σε διάφορα θεματικά πεδία. Με ανάλογο τρόπο εμφανίζονται στην οθόνη του VDN φάκελοι καθένας από τους οποίους περιέχει CD μιας συγκεκριμένης κατηγορίας. Μέχρι τώρα έχουν εισαχθεί CD που ανήκουν σε δύο κατηγορίες miscellaneous software και cab abstracts. Η πρόσβαση στα CD του φακέλου miscellaneous software γίνεται με τετριμμένο τρόπο, ενώ για τα CD του φακέλου cab abstracts ακολουθείτε την εξής διαδικασία : αφού φορτώσετε στο virtual drive το recourse cd από το φάκελο cab abstracts επιλέγετε με αριστερό κλικ το software and documentation. Από εκεί θα σας παραπέμψει σε ένα συμφωνητικό στο οποίο θα επιλέξετε με αριστερό κλικ το εικονίδιο I agree . Έπειτα θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα interface

.

Συνίσταται το interface WinSPIRS 4.01 το οποίο είναι για windows.

Για την εγκατάσταση του παραπάνω λογισμικού ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα (Προσοχή: η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνεται σε μηχανήματα εντός του δικτύου του Τ.Ε.Ι στο Ηράκλειο και από χρήστες οι οποίοι έχουν συνδεθεί και πιστοποιηθεί στο δίκτυο αυτό):

  • Από το μενού Έναρξη (Start) επιλέξτε Εκτέλεση (Run) και στο πεδίο Άνοιγμα (Open) γράψτε την εντολή \\libdatastore\utls\win401.exe. Η διαδικασία εγκατάστασης η οποία είναι απλή. (Απλώς ακολουθούμε τις οδηγίες ).

Το Winspirs θα εγκατασταθεί σαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα .

Επειδή όμως δεν πρόκειται το ίδιο το πρόγραμμα να δημιουργήσει συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας , αν θέλετε πάτε εκεί που το έχετε εγκαταστήσει και δημιουργείτε μια συντόμευση πατώντας δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο , μετά Αποστολή προς και επιφάνεια εργασίας .

Για να δείτε ένα cd του cab abstracts πρέπει πρώτα να το φορτώσετε στο Virtual Drive και έπειτα να τρέξετε το Winspirs.

Το Winspirs πρακτικά είναι μια μηχανή αναζήτησης για τα cd που έχουν εγκατασταθεί στο cd server της βιβλιοθήκης .

Για να καθορίσετε τι είδους αποτελέσματα θα βλέπετε πρέπει να επιλέξετε options από τη γραμμή εργαλείων, και μετά show options. Θα σας παραπέμψει σε ένα παράθυρο στο οποίο επιλέγετε από αριστερά τα βιβλιογραφικά στοιχεία των abstract journal (περιοδικά επιτομών) και με ένα add τα ενεργοποιείτε. Πατώντας ok στην επόμενη αναζήτηση σας θα εμφανιστούν και οι πληροφορίες που έχετε επιλέξει.

Αυτή η εργασία θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που ξεκινάτε το Winspris.

Email : webmaster@staff.teicrete.gr